Schilderijen van (wilde) dieren

Schilderijen van wilde dieren

Wilde dieren zijn een gewild onderwerp voor schilderijen. De inspiratiebron van het dierenrijk is groot en je kunt er echt alle kanten mee op. Ik heb een aantal kunstwerken gemaakt van exotische wilde dieren, zoals een aquarel schilderij van een leeuw en een kameleon. Daarnaast heb ik een serie dieren geschilderd die je hier in Nederland kunt tegenkomen, zoals een koolmees of een hele serie schilderijen van de stoere schotse hooglander.

Stoer schilderij van een leeuwenkop. Deze stoere leeuw kijkt je recht aan. Deze koning van de dieren laat zien dat hij nergens bang voor is. Dit werk is gemaakt met aardse tinten, creme, lichtgeel, roestbruin en oranje.

Schilderij met tropische dieren.

Bij het schilderen van tropische dieren kun je alle kleuren uit de tekendoos tevoorschijn halen. Felle gele, blauwe en groene kleuren vindt je terug in dit kunstwerk van drie knal geel groene parkieten op een tak.

Een andere kleurig tropsch dier waarvan ik een digitiaal kunstwerk heb gemaakt is de kameleon. Het mooie van digitaal schilderen is de eenvoud om meerdere kleurvarianten te maken. De kameleon leent zich daar natuurlijk heel goed voor. De meester van de kamoeflage heb ik in fel groen geschilderd, maar er is ook een variant waarbij ik de kameleon in allerlei tinten heb geschilderd. Deze zie je hieronder.