Tekening van engel

Met haar grote vleugels omgeven door voor mysterie is de engel een interessant onderwerp voor veel kunstwerken. De engel komt in het christelijk geloof regelmatig in beeld als brenger van goed of slecht nieuws. Een bekend verhaal uit de bijbel waarin een engel goed nieuws brengt is het verhaal van Maria waarin een engel de geboorte van Jezus aankondigt. Bekijk hier mijn tekening collectie met de engel in de hoofdrol.

Deze tekening van een engel is gemaakt met zwart wit. Deze moderne engel draagt een spijkerbroek. De robuuste lijnen van deze tekening geven een grillige look aan dit werk.

Dit werk is digitaal geschilderd. De achtergrond van dit kunstwerk is grijs. Je ziet hier een engel die je van opzij bekijkt. De basis van dit kunstwerk is een houtskool tekening. Deze tekening is met digitale technieken omgezet naar grootformaat illustratie. De engel is ingekleurd met grijs en wit tinten zodat er schaduw en diepte ontstaat. De randen van deze engel lichten op de tekening met een lichtblauwe kleur, alsof deze engel van opzij belicht wordt met een neon lamp.

Deze engel is met iets meer detail getekend. Dit werk is uitgewerkt in grijs tinten. Je ziet hier een vrouwelijke engel dit met haar knieën op de grond ziet. Haar bovenlichaam is ontbloot en ze lijkt wat verdrietig naar de grond te kijken. Is ze gevallen? Verstoten, moe of verdwaald? Jij als kijker bepaald.

Deze tekening heeft zuiver zwarte en witte kleuren. De engel zit in kleermakerszit op een bloedend hart. Ze lijkt het bloeden te willen stoppen. Voor meer zwart wit kunstwerken met diverse onderwerpen klik je hier.